Història GRANUEC

GRANUEC és un equip de Competició d’Esquí Alpí fruit de la unió de dos dels 10 millors clubs catalans de tota la Història: la UEC de Mataró i el Club Esquí Granollers.

La UEC-M és una entitat esportiva fundada l’any 1935. Des de l’any 1936, ha organitzat nombroses proves del calendari federatiu, i ha disposat d’un amplíssim grup de corredors que ha participat, any rere any, en competicions locals, comarcals, nacionals i internacionals, assolint molts primers llocs en proves internacionals, Campionats de Catalunya i d’Espanya. l’Equip d’Esquí de la UEC-M va guanyar 9 lligues Catalanes consecutives, de l’any 1983 al 1992.

El Club Esquí Granollers va ser fundat l’any 1981. Des d’aleshores ha organitzat nombrosos cursets d’esquí a la Molina. A partir de la posada en marxa de l’escola d’esquí, l’any 1988 va engegar un equip de competició propi, amb esquiadors/es que participen en curses de nivell nacional i internacional.

A l’estiu de 1998 les Juntes Directives de la UEC-M i del Club Esquí Granollers, van arribar a un acord per compartir l’estructura tècnica i el material necessari per dur a terme els entrenaments i va ser a partir del 2014 es van unir com a un únic club sota el nom de GRANUEC Equip de Competició. Avui, fruit d’aquesta col·laboració des de 1998, podem dir amb orgull que tenim un dels millors equips de Competició d’Esquí Alpí del país. Recentment, la temporada 2015/2016 el GRANUEC es va proclamar campió de Catalunya per clubs i Subcampió d’Espanya en la seva primera edició com classificació per clubs estatal de les categories U14 i U16.

Des de la fundació del nou club GRANUEC Equip de Competició l’any 2014, es va emprendre un projecte molt encoratjador pel nostre club, la Tecnificació GRANUEC amb base al Col·legi Internacional del Pirineu a l’Aldosa (Andorra), on els esportistes del club poden dur a terme una formació integral pel que fa a estudis, entrenaments tècnics a la neu, preparació física, psicologia esportiva, fisioteràpia i tot el necessari per a la formació de futurs esportistes d’elit. Aquest projecte ens ha donat molt bons resultats en el poc temps que porta en marxa.

Formem i entrenem corredors/es, procedents de tota Catalunya, per fer Esquí de Competició. El nostre Equip entrena, de desembre a abril, al Pas de la Casa (Grandvalira-Andorra), i està integrat per uns 100 corredors/es. D’altra banda, actua a diferents nivells depenent de l’edat de cada grup:

Els corredors Alevins (9-12 anys) segueixen el circuit de les categories U10 i U12 de la FCEH. Corren curses dels circuits espanyol, andorrà i francès.

El grup d’Infantils, que es subdivideix en U14 (13-14 anys) i U16 (15-16 anys), i segueixen la Lliga Catalana d’aquestes categories. Aquestes curses poden ser en qualsevol estació del Perineu Català, Andorra o Catalunya Nord. Els millors classificats segueixen també les curses del Circuit Estatal i del Campionat d’Espanya, que els pot portar al Pirineu Aragonès, Sierra Nevada, etc. Alguns corredors d’aquest Equip Infantil, disputen també Curses FIS Children (Internacionals Infantils). Les més conegudes són la Scara a Val d’Isère, la Borrufa a Ordino i la Topolino i la Pinocchio a Itàlia.

A partir de la categoria Juvenil, les possibilitats són molt àmplies. Una part del nostre Equip es centra en la Lliga Catalana, que es córre a qualsevol estació del Pirineu català o andorrà. També hi ha una sèrie de corredors que comparteixen el seu programa d’entrenaments i curses del Club amb la pertinença a grups d’Alt Rendiment, com el grup de Tecnificació de la FCEH (16-18anys), o l’Equip Català Ciutadà. En tots aquets grups hi ha corredors/es del Granuec. En alguns moments de la Història, també hem tingut esportistes integrant els Equips Nacionals de la RFEDI.

Els components d’aquests grups segueixen un calendari de curses FIS molt ampli, que els ha portat a córrer des de Sierra Nevada fins els Pirineus, i dels Alps Francesos i Italians, fins a Suïssa, Suècia, Àustria, Noruega, Canadà, Argentina, Xile i Eslovènia.

El nivell màxim assolit darrerament pels nostres corredors és el de la Universiada, la Copa d’Europa, les curses FIS EYOF, el Campionat Mundial Junior i el FIS CIT Weltkriterium. La Copa d’Europa, autèntica “pedrera” de la Copa del Món, ha vist com el GRANUEC, ha estat un dels Clubs catalans que han aportat més corredors en els últims  anys.

En quant a activitats de pre-temporada, el nostre Programa ofereix 6 estades d’una setmana o quinze dies (depenent del programa tècnic) a les geleres dels Alps francesos, suïssos, italians i austríacs.

 

ESTATUTS DEL CLUB ESPORTIU GRANUEC